måndag 14 november 2011

Torske jigging

Normalt forbinder man torskefiskeri med tunge pirke og kraftigt grej, men da Niels, Tommy og jeg skubbede båden i vandet, søndag morgen var grejet mere eller mindre det samme, som det vi typisk bruger på en almindelig tur efter sandarter. Projektet med jigs og tynde (0,10 mm) fletliner havde været i støbeskeen i et godt stykke tid, så det var med stor spænding, at gummidyrene blev sluppet mod bunden på vores første position. Ud over et par missede hug og forsigtige puf var både første og andet stop resultatløse, men tredje gang fik jeg et resolut stød til den røde shadjig og dagens første torsk var en realitet.
Herefter gik det slag i slag med konstant torske aktion hele dagen og både Niels og jeg fik en lidt spøjs bifangst i form af et par store ulke, der tydeligvis også mente at der skulle tygges i gummi.



Da dagen var ved at gå på hæld havde vi fanget et godt stykke over 100 torsk op til ca. 3,5 kg, så man kan vist roligt sige at vores første spæde forsøg ud i torske jigging, var en udpræget succés.


Selvfølgelig havde det da været skønt med et par lidt større torsk, men jeg skal hilse at sige at en 3 kgs torsk fighter fortrinligt på en let vertikalstang på 20 meter vand...













2 kommentarer:

  1. Schysst fiske!! måste ha varit en riktigt rolig fisketur!!

    SvaraRadera
  2. Grattis till ännu ett fint fiske! Det där vill jag ha en guidning på vid tillfälle.

    SvaraRadera